NI Solutions Kundcase

Kundcase: Strateg

Effektiv typsnittshantering hos kommunikationsbyrån Strateg

Kommunikationsbyrån Strateg i Örebro firade 30-års jubileum förra året. I samma veva spräckte man gränsen på 40 medarbetare och företaget fortsätter växa. Strateg startade som en traditionell reklambyrå och har vuxit till en fullservicebyrå med många ben. Man jobbar idag med många stora företag med allt från strategi, undersökningar och analys till kommunikation i många olika kanaler.

Katarina Ånberg, som arbetar som originalare på Strateg, har varit mycket involverad i hur företaget styrt upp sin typsnittshantering.


Hur såg era behov ut gällande typsnittshantering?
- När jag kom till Strateg för nio år sedan noterade jag att företaget inte hade någon organiserad typsnittshantering. Från min bakgrund på tryckerisidan visste jag vilket stort problem det kan vara. Det är verkligen a och o att ha tillgång till samma typsnitt när man är en arbetsgrupp som jobbar i samma projekt. Att sitta och jobba med egna, lokala typsnitt innebär ofta en massa typsnittskonflikter och att man själv måste lägga tid på att uppdatera och aktivera olika typsnitt.

Vad valde ni för lösning?
- Jag hade haft kontakt med NI Solutions sedan tidigare och tog nu kontakt med dem igen för att få hjälp med att se över typsnittshanteringen. NI Solutions rekommenderade Universal Type Server från Extensis som är en centraliserad typsnittshanteringslösning.

Hur använder ni Universal Type Server?
- En server hanterar alla aktuella typsnitt och alla som jobbar med form är anslutna till servern via en klientprogramvara. Just nu har vi 23 st klienter, men eftersom vi växer behöver vi snart utöka med fler.

- Tack vare UTS behöver vi som användare sällan fundera på att aktivera och avaktivera typsnitt. Så fort man öppnar ett Adobe-dokument autoaktiveras alla nödvändiga typsnitt i rätt version och när företaget köpt in nya typsnitt och lagt in dem på servern är de tillgängliga för oss alla.

- Jag gillar också klientprogramvarans användarvänliga gränssnitt, som gör det lätt att hitta och överblicka tillgängliga typsnitt. Möjligheten att gruppera typsnitten i mappar gör att alla typsnitt som används för kund X eller projekt Y kan aktiveras med ett enda klick.
Vad ser ni för vinster med använda UTS?
- En stor vinst är säkerheten att det alltid blir rätt vid publicering och tryck. En annan vinst är den tidsbesparing det innebär att inte alla medarbetare måste administrera sina egna typsnitt. För oss är det idag en självklarhet att använda ett system för typsnittshantering. Inget vi skulle kunna vara utan.

- Tack vare UTS är det också lättare att hitta och utnyttja den större mängd spännande typsnitt som nu finns på marknaden. Tidigare nöjde sig många företag med att primärt använda sitt företagstypsnitt i all kommunikation. Idag kryddar man gärna sin kommunikation med mer form och udda typsnitt.

Är ni nöjda med lösningen och konsulthjälpen från NI Solutions?
- Ja, UTS fungerar bra. Vi är också mycket nöjda med den hjälp vi fått från NI Solutions. Introduktionsutbildningen som gjordes på plats hos oss var ett perfekt startskott. De gånger vi har behövt hjälp eller stött på problem har de varit både kunniga och väldigt hjälpsamma. Men normalt sett rullar allt bara på utan att vi ens tänker på att UTS finns där.


Kalle Lindström är Key Account Manager och produktansvarig för Extensis på NI Solutions;
- Extensis UTS är ett perfekt system för företag att hantera sina typsnittslicenser. UTS håller reda på hur de inköpta typsnitten får användas (webb och/eller print) och av hur många användare. Dessutom förhindrar UTS att användare lägger till icke godkända typsnitt. Detta är en stor trygghet.

- I dagens snabba produktionsklimat, med behov för publicering i många parallella kanaler behöver företag effektivitet, produktivitet och pålitlighet från sina arbetsflöden. Vi på NI Solutions är experter på automatisering och erbjuder lösningar som passar alla typer av mediaproducenter såsom tryckerier, produktionsbyråer, prepressföretag, reklambyråer och inhouseavdelningar.

Kontaktperson NI Solutions:
Kalle Lindström
Key Account Manager NI Solutions
Mob +46 709 463 530
E-post: kalle.lindstrom@nisolutions.se

Ladda ner kundcase (PDF) >

Boka demo >

Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka