NI Solutions Kundcase

Kundcase: Sitrus

Sitrus säkrar data med ny, modern backuplösning

Sitrus är en av Nordens största reklam- och produktionsbyråer. Företaget verkar i fem länder: Sverige, Danmark, Finland, Norge och Ukraina. Citat har ca 150 anställda och har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Kharkov.

Sitrus är en nordisk reklam- och produktionsbyrå som erbjuder kreativ och samordnad kommunikation med mätbar nytta. De är stolta över att så många av Nordens ledande företag och organisationer väljer att arbeta med dem – och att förvalta dessa varumärken är en utmaning man tar på allvar. Tillsammans med sina uppdragsgivare arbetar de med innovativa och smarta kommunikativa lösningar. På vägen erbjuds samordning av leveranser, kampanjer och komplexa marknadsorganisationer.

Hur såg era behov för backup ut?
Jesper Björck, IT-chef på Sitrus berättar att de tidigare hade backup för sina filservrar hos externapartners. ”Vi lade ner mycket pengar på den externa backupen. Dessutom insåg vi att vi arbetade med allt större mängder ”livedata”, dvs aktuell data som används för stunden. Det var dags att titta på en ny, effektiv och plattformsoberoende backuplösning” berättar Jesper.

Hur fungerar den nya backuplösningen?
”Vi valde en backuplösning från Archiware för att den är flexibel och plattformsoberoende. Stabilt Macstöd var väldigt avgörande vid valet. Nu har vi stabil backup på alla viktiga datorer. Dessutom har Archiware bra funktioner för såväl backup som arkivering och synkronisering.” Jesper berättar att Sitrus använder synkroniseringsmodulen i Archiware för att spegla data mellan kontoren. ”Om t.ex. en server går ner i Stockholm, kan volymen snabbt delas ut från Göteborg, via en direktlina.” Den traditionella backupen görs nu också till disk, som speglas mellan kontoren för ökad säkerhet.

Till vilka delar anlitade ni Network Innovations konsulter?
”Vi hade sedan tidigare flera produktionssystem från NI Solutions och därigenom bra kontakt med företagets konsulter. Vi anlitade NI Solutions konsulter för konsultation och en tvådagars workshop i detta backup-projekt. Det blev en perfekt kombination till att vi själva stod för installation och konfigurering av programmet. Vi är jättenöjda med backuplösningen och med NI Solutions som partner.” säger Jesper.

Magnus Lundgren, som arbetar med försäljning av lösningar för mediaproduktion på NI Solutions, berättar att eftersom dagens produktionsmiljöer ofta inkluderar video och allt större mängder data, aktualiseras frågor runt effektiv backup, arkivering och synkronisering. ”Vi förstärker nu dessutom
vår produktportfölj med produkter för datalagring från Tandberg Data. En perfekt kombination med backupsystemen från Archiware” avslutar han.

Kontaktperson NI Solutions:
Magnus Lundgren
Mob +46 709 34 77 22
magnus.lundgren@nisolutions.se

Ladda ner kundcase (PDF) >

Boka demo >

Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka