Logotype NI Network Innovation
» Om företaget
Sverige

SVERIGE

Finland
NI Solutions Aktuellt Nyheter från NI Solutions Nya Epson SC-P7500 och SC-P9500 är här!

Nya Epson SC-P7500 och SC-P9500 är här!
2020-02-28

I början av januari kom de första leveranserna av de absolut vassaste skrivarna som Epson, eller för övrigt någon annan tillverkare, någonsin producerat. De nya modellerna är inte bara de snabbaste på marknaden, de har dessutom störst färgrymd, bäst funktioner och sin vana trogen, bästa tänkbara utskriftskvalitet.

Jämfört med föregångarna SC-P7000 och SC-P9000 är de nya modellerna upp mot 3 gånger så snabba och hela 30% snabbare än Canons motsvarighet.

 

Nedan listar vi några av alla nya funktioner och features, vill du veta mer kan du ladda hem en produkt-pdf här.

 

Ultrachrome Pro12

Ultrachrome Pro12 är Epsons nyutvecklade bläck med hela 12 olika nyanser. I de nya modellerna behöver du inte välja mellan två olika bläckuppsättningar, alla 12 färger laddas simultant och skrivaren behöver inte rengöras vid byte mellan blankt och matt media.

Nytt är även Epsons "over-coating" teknik, dvs en liknande funktion som HP och Canon använder sig av. Men istället för att använda en separat kanal för transparent bläck, så utnyttjar man istället en tunn hinna av grått bläck för att på så sätt undvika "bronseringseffekt" (ofärgade ytor på vita papperspartier) på mindre bra blanka papper. Förutom fördelen ovan, så får man även djupare svärta och bättre separation i mörka partier.

 

Utökat färgomfång med 99% Pantone-täckning
Färgomfånget når nu hela 99% av alla tryckbara Pantonefärger. Med nyutvecklad LUT (Look Up Table) minskar dessutom kornigheten i mellantoner och en djupare svärta uppnås på t.ex. backlitfilm.

 

SpectroProofer som tillval
SpectroProofer (mätinstrument) för automatiserade färgprovtryck är tillval precis som förut.

En relaterad nyhet är att Epson numera använder sig av EMX-profiler, dvs ett online profilbibliotek där användaren kan söka efter pappersprofiler från diverse mediatillverkare, för att därefter mad automatik ladda över de till skrivaren. EMX-profilen innehåller inte bara ICC-profilen, utan även inställningar för exempelvis matning, papperstjocklek mm.

 

Inbyggd LED-belysning
Precis som på Epsons stora produktionsskrivare har man numera byggt in LED-belysning i utmatningsfacket. Borta är tiden då man var tvungen att vänta på en meter utskrift innan man insåg att färgerna var fel.

 

Integrerade sub-bläcktankar
För att minska risken att bläcket tar slut under utskrift, finns sk. "sub-tankar" installerade i slangsystemet. Innehållet i sub-tanken gör det möjligt att skriva ut en B0-utskrift i färg, trots att bläcket är slut i själva bläckkassetten. En annan positiv bieffekt är att man kan utnyttja maximalt av bläcket i kassetten utan att det kommer in luft i slangsystemet.

 

Ny intuitiv färgpekskärm
Tophöljet på skrivarna är helt nykonstruerat och därmed dammskyddat för att fullständigt minimera risken för "nozzle-clogging". Den här typen av lösning finns på andra Epsonmodeller och har visat sig fungera fantastiskt bra. Den nya optiska displayen är helt i linje med de övriga nya Epsonskrivarna. Knapptryckning kan ske även med handskar vilket kan vara väl så viktigt i en produktionsmiljö.

 

Dammskyddad och förbättrad arkmatning
Förutom dammskyddat hölje så har även inmatning av skurna pappersark förbättrats kraftigt.

 

Fine-art pappersuppfångare
En liten men väl så efterfrågad nyhet är den utdragbara "rullgardinen" som skyddar känsliga fine-art utskrifter mot repor. Tyget går att dra ut till hela 1,6 meters längd om så önskas.

 

Manuell rengöring
För kunder i produktionsmiljö är konstant produktion viktigt. Numera inte bara kan man, utan får man också rengöra skrivarhuvud och caps manuellt.

Allt man behöver är speciella "tops" för att därefter öppna upp serviceluckorna och sedan göra rent enligt instruktionerna.

 

Auto-take up reel

För kunder som skriver ut stora utskrifter eller större serier finns även en automatiserad mottagarrulle att tillgå. Ett perfekt tillbehör för exempelvis posterproduktion där man först vill skriva ut, för att i efterhand skära rent alla posters i en automatisk skärmaskin.

 

Vill du veta mer? Hör av dig!

 

Kristoffer Hermansson

+46 708 122 878

 

Peter Lofthag

+46 70 735 76 95

peter.lofthag@nisolutions.se

 
Phoenix 7 höjer ribban för automatiserad utskjutning.
Matting och TYRI Lights väljer Cavok DAM från NI Solutions
Coloro jobbar smartare med Multipress MIS/ERP
Network Innovation fokuserar på NI Solutions
Digitalt öppet hus 11-12 Januari med premiär för nya Epson SureColor R5000!
Samma färg hemma som på jobbet
Vandra in i ett utökat färgomfång
Byggd för prestanda, utformad för tillförlitlighet
Industriell DTG-skrivare för tryckerier med stor textilproduktion från Epson
Epson lanserar sin första storformatsskrivare med resinbläck!
Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka