Logotype NI Network Innovation
» Om företaget
Sverige

SVERIGE

Finland
NI Solutions Aktuellt Nyheter från NI Solutions Ricoh satsar stort – NI Solutions exklusiv partner

Ricoh satsar stort – NI Solutions exklusiv partner
2019-11-06

För några år sedan lanserade Ricoh sin första storformatsskrivare, en uv-led-flatbäddsskrivare, och på Fespa-mässan i maj var det dags att presentera de nya latexskrivarna. För att extra skjuts på försäljningen i Sverige väljer Ricoh att samarbeta med NI Solutions.

Att Ricoh tar klivet in på storformat ser Patrik Zetterström, försäljningsansvarig för affärsområdet i Sverige, som ett högst naturligt steg. Inte minst i och med att Ricoh redan verkar på marknaden, om än lite mer i det dolda:

 

– Tonerarkmarknaden börjar bli mättad och då tittar vi mycket på bläck istället. Och vi tillverkar ju redan bläck och bläckhuvuden, men hittills har de suttit i maskiner från andra varumärken. Patrik tror mycket på samarbetet med NI Solutions.

 

– Det är ett sätt för oss att rivstarta, att ta in en kompetent återförsäljare som kan branschen.

 

Passar perfekt i sortimentet

 

NI Solution jobbar uteslutande med kvalitetsprodukter och varumärken som man tror på – och ser därför Ricoh som en självklar partner.

 

– Vi är väldigt glada över att få in Ricoh som leverantör nu när de verkligen storsatsar på storformat, säger Kristoffer Hermansson på NI Solutions och konstaterar att Ricohs erbjudande passar perfekt in i produktportföljen:

 

– Vi har varken haft latexskrivare eller flatbäddsskrivare i vårt sortiment tidigare, så det här fyller ett hålrum i produktportföljen. Kristoffer lyfter också styrkan i att Ricoh erbjuder egenutvecklade maskiner och står bakom såväl bläck som printer.

 

– På så sätt har Ricoh kontroll över hela processen och kan utveckla produkter som verkligen fungerar optimalt med varandra.

 

Några av fördelarna

 

Det finns mycket bra att säga om Ricohs produkter, men för att nämna några fördelar kan vi konstatera att Ricohs latexbläck inte kräver lika hög temperatur under torkningsprocessen. Det innebär att latexskrivaren (Ricoh Pro L5130/L5160) fungerar mycket bra med värmekänsliga material och att den inte drar lika mycket ström som konkurrenternas maskiner gör. Dessutom är latexskrivarens färgrymd något utöver det vanliga.

 

– Det stämmer. Latex, som normalt kan kännas begränsad i färgomfång och lyster, levererar tillsammans med Ricohs egna latexbläck en färgrymd som är mycket större än förväntat, säger Kristoffer Hermansson. 

 

När det gäller Ricohs flatbäddskrivare finns de i två storlekar – Ricoh Pro TF7210 och T6250. Båda printar med variabel droppstorlek, härdar bläcket med uv-ledlampor och är ett alldeles särskilt bra val vid stora volymer. Här får du upp produktionshastigheten och ner förbrukningskostnaderna genom att du kan skriva på nästan vilket material som helst.

 

 

 

Vill du veta mer? Hör av dig!

Kristoffer Hermansson
+46 708 122 878
 
Peter Lofthag
+46 70 735 76 95
 
Coloro jobbar smartare med Multipress MIS/ERP
Network Innovation fokuserar på NI Solutions
Digitalt öppet hus 11-12 Januari med premiär för nya Epson SureColor R5000!
Samma färg hemma som på jobbet
Vandra in i ett utökat färgomfång
Byggd för prestanda, utformad för tillförlitlighet
Industriell DTG-skrivare för tryckerier med stor textilproduktion från Epson
Epson lanserar sin första storformatsskrivare med resinbläck!
Följ oss på Instagram
Håll i, håll ut och planera för framtiden
Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka