NI Solutions Kundcase

Kundcase: Crimson

Crimson satsar på ChromaLuxe:
– ger en otroligt snygg, blank och tålig bildyta för foto och konst i olika miljöer

Budskapet på Crimsons webbplats är tydligt: Digitalt fotolabb och tryckeri. Est. 1971. Vi fattar direkt – här finns både bredd och erfarenhet. Och Crimsons vd Mark Isaacson bekräftar känslan:
– Crimson är Skandinaviens ledande proffsfotolabb och digitala tryckeri. Företaget har funnits i 47 år och har dessutom växt i alla dessa år.


Det låter fantastiskt. Men hur lyckas man med att ständigt växa i en bransch som har gått igenom så många stora och omvälvande förändringar genom åren? Marks svar kommer snabbt, och vi anar att han har fått frågan förut:
– I den här branschen gäller det att hänga med i svängarna. När vi har behövt utveckla, då har vi utvecklat. Och det kommer vi fortsätta med, vi vill satsa på framtiden och vara flexibla.

Hade koll på ChromaLuxe
Som det här med ChromaLuxe. Mark och gänget på Crimson har haft funderingar på materialet i flera år och har tyckt att det verkar vara spännande material.
– Vi hade ett liknande material i sortimentet redan och trodde kanske att vi skulle känna oss nöjda med det. Men vi höll ändå hela tiden ögonen på ChromaLuxe. Och så dök den här blanka ytan upp … och det blir verkligen så otroligt blankt, förklarar Mark, smått lyriskt.

En av de första som tar in
Tillsammans med Dan Hermansson, som är KAM och produktchef på Network Innovation/NI Solutions, tittade Crimson närmare på systemet och hittade snart en lösning som kändes rätt – en Epson SC-F7200 sublimeringsskrivare i kombination med en Sefa transferpress.
– Vårt samarbete har fungerat väldigt bra. Jag har jobbat med Danne tidigare och jag har fullt förtroende för honom. Och i och med att det här är en i princip ny produkt – och vi är en av de första att ta in den – har båda parter lärt sig en hel del under tiden. Nu jobbar vi vidare och då stöttar NI Solutions med service och support, kalibrering, tips och råd, berättar Mark Isaacson.

Lättjobbat och tidseffektivt
Förutom den mycket blanka och extremt reptåliga ytan, som gör produkten speciellt bra för bildmotiv i alla tänkbara storlekar och miljöer, ser Mark Isaacson många fördelar med ChromaLuxe. Till exempel att systemet är lätt att jobba med och smidigt att administrera och sköta, jämfört med liknande material. Tidseffektivt, helt enkelt. Han lyfter även fram att det såklart känns kul att jobba med storformat och så fantastiskt fina ytor.
– Vi har valt att satsa på varianten där ytan läggs på en 1,2 millimeter tjock aluminiumplåt, i färgerna blank vit och blank aluminium. Och personligen måste jag säga att den senare är helt otroligt snygg, säger Mark entusiastiskt.

För stora utskrifter – och små
Från Crimsons sida är man jättenöjd med hela processen fram till färdigt erbjudande.
– Vi har tillsammans med NI Solutions och ChromaLuxe utvecklat lösningen så att vi kan göra stora utskrifter på upp till 100 x 150. Men vi kan förstås också erbjuda mycket mindre utskrifter, beroende på vad vår kund vill ha.  
Mark tillägger att Crimsons kund inte alltid behöver vara slutkunden:
– Vi är bäst på tillverkning och logistik, och är det någon annan som också vill satsa kan vi vara samarbetspartners i det här. Vi är som alltid flexibla i det vi gör.

Hög kunskapsnivå innan lansering
I och med att Crimson har testat sig fram och utvecklat en hel del i sin ChromaLuxe-lösning själva, har man medvetet valt att ligga lite lågt med att berätta om satsningen. Löpande har representanter från ChromaLuxe varit på plats hos Crimson, som i sin tur även har haft personal på utbildning hos ChromaLuxe.
– Vi ville kunna känna oss helt trygga och säkra med allt innan vi lanserade den nya produkten. Men nu så, nu kan vi det här. Och vi ser verkligen fram emot att få visa våra kunder den fantastiska ytan, avslutar Mark Isaacson.  

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Om CromaLuxe
ChromaLuxe är det ledande märket inom sublimeringstryck. Tekniken handlar om att man genom färgsublimering överför bilder till material med specialbelagda ytskikt. Materialet kan exempelvis vara aluminium, MDF-skiva, trä och stål.
ChromaLuxe står för exceptionell skärpa och lyskraft samt maximal tålighet och hållbarhet. Materialet passar för konsttryck, hemdekoration och andra typer av inredningsändamål (tavlor, väggar, möbler etc.), liksom till produktion av skyltar för utomhusbruk (UV-skyddat). I och med att ytan är så tålig (och tål kemiska rengöringsmedel) är den ett självklart alternativ för inredning såväl i offentliga miljöer som i känsliga miljöer där hygien är viktigt (t.ex. på sjukhus). I ChromaLuxe-sortimentet finns även golv för mässor etc.
Mer info här >>

Om Sefa
Sefa är en europeisk tillverkare av värmetransferpressar för textil och hårda substrat. Sefas produkter är testade och godkända av ChromaLuxe för att användas tillsammans med deras media. Sefa tillverkar även värmepressar för överföring till kläder, textil m.m. och till fullstora 120 x 240 cm för ChromaLuxe.

Om Epson
Epson är en ledande tillverkare av skrivare för storformat, textil och sublimering (bland mycket annat). Företaget har en lång historia, kantad av innovativa lösningar och egenutvecklade tekniker. Tillsammans med Sefas transferpress skapar Epsons sublimeringsskrivare en perfekt kombination för ChromaLuxe.


Kontaktperson NI Solutions:
Peter Lofthag, Product Manager
Mob +46 707 35 76 95
peter.lofthag@nisolutions.se

Boka demo >

Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka