NI Solutions Aktuellt Nyheter från NI Solutions Säkra dina kundrelationer med hjälp av SmartProfiler

Säkra dina kundrelationer med hjälp av SmartProfiler
2017-12-13

Det är dags nu. Kraven på färghantering av varumärken blir allt högre. Tryckeri efter tryckeri inser att det är hög tid att se över sin färghantering – och därmed stärka både kvalitet och kundrelationer. Lösningen är SmartProfiler.
– Dagens varumärken vill vara säkra på att se likadana ut överallt, oavsett media och kanal. Därför är det viktigare än någonsin att harmonisera färg, bekräftar Thomas Lundgren, Key Account Manager på NI Solutions – och produktansvarig för bland annat GMG, som är specialiserade på Color Management. Han fortsätter:

– SmartProfiler från GMG kommer i helt rätt tid. Och förutom att kundrelationen stärks, innebär det även ekonomisk vinning för dig som jobbar med tryck och utskrifter. Den smarta ekonomin i det hela handlar om att du med ett harmoniserat system inte är tvingad att köra en viss kunds produkter i samma maskin som senast, utan kan välja den maskin där det finns kapacitet just nu. Och vid behov kan du dessutom parallellköra maskiner. Effektivare produktion och bättre utnyttjande av maskinparken alltså. Visst låter det bra?
 
Lotsar dig steg för steg
För att ta det från början handlar upplägget från NI Solutions egentligen om två program i samverkan: ColorServer, som är GMG:s lösning för serverbaserad färghantering totalt sett, och SmartProfiler – tillbehöret som gör kalibrering och profilering betydligt enklare och mycket mer användarvänligt. 

– SmartProfiler är helt enkelt en smart guide som på ett enkelt och smidigt sätt lotsar dig steg för steg genom hur du kalibrerar för att färgerna alltid ska vara desamma – oavsett vilken maskin eller metod du använder för att trycka eller göra utskrifter, förklarar Thomas.

Funkar på alla maskiner
Att god färghantering är viktigt är ingen nyhet. Kruxet är att det tidigare har varit ganska krångligt och ställt höga kunskapskrav – olika mjukvaror till alla skrivare … det säger sig självt att det krävs en hel del utbildning för att kunna hantera ett sånt upplägg. Med SmartProfiler blir det alltså betydligt enklare? 

– Helt klart. Med ett gemensamt gränssnitt och en och samma metod blir det hur enkelt som helst att lösa färginställningarna. Bara att följa stegen i SmartProfiler och sen är det klart. SmartProfiler fungerar för alla produkter, från vilken leverantör de än kommer, och flyttar jobbet från skrivaren eller tryckpressen. Din ColorServer från GMG installeras centralt – och din SmartProfiler på en dator praktiskt nära maskinen som ska kalibreras. 
 
3 smarta fördelar med SmartProfiler 
• Du kan leverera samma utseende och kvalitet på allt material.
• Det är ekonomiskt fördelaktigt att kunna använda hela maskinparken – du behöver inte vänta in att en viss maskin blir ledig för att få samma resultat som en annan gång. 
• Processen garanterar bästa resultat utan handpåläggning – och ger dig stenkoll på vad som funkar och inte, så att du direkt kan återkoppla till kund angående pappersval etc.  

Vill du veta mer om vad SmartProfiler kan betyda för dig och dina kundrelationer? För din ekonomi? Tveka inte att höra av dig:
 
Thomas Lundgren
thomas.lundgren@nisolutions.se
+46 709 34 77 23
 
Inför Sign & Print med NI Solutions
Hallå Thomas – ny produktspecialist på NI Solutions
Inspirerande om automatisering på årets event
NI Solutions visar vägen till framtiden på Sign&Print 2019 och firar samtidigt 25-årsjubileum
Cavok, ny DAM lösning hos NI Solutions
Välkommen Björn – ny produktspecialist/produktansvarig
Sommartävlingen är avslutad. Och vinnarna är ...
Ännu bredare mediasortiment – nu med produkter från Ilford och Tecco
Ha en härlig, okrånglig sommar!
Crimson satsar på ChromaLuxe – Otroligt snyggt och tåligt för konst och foto
Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka